dinsdag 3 januari 2012

bijzettafel

In ons huis heeft nooit een salontafel gestaan omdat ik dat a. niet mooi vond b. niet praktisch met kleine kinderen. Maar nu we allemaal wat ouder zijn is het juist lastig om geen salontafel te hebben; overal worden de kopjes, bekers, schoteltjes neergezet en lege koekjes/chips verpakkingen verstopt. Het huis biedt intussen genoeg ruimte zodat zelfs de staart van de hond geen bedreiging hoeft te vormen voor alles wat eventueel op de tafel komt te staan. Maar dan : welke salontafel ? Of welke bijzettafels ? Van mijn eerste eis
 'wit en langwerpig' ben ik afgestapt, er is al zoveel wit in ons huis. Zwart past mooi bij de piano en de zwarte DAR stoelen van Vitra. Rond maakt het spannender bij de strakke bank..... toch?



Element 002 Jaime Hayon 
Moooi :









Elliptical Table LTR Charles Eames
Vitra :











Tablo van Nicolai Wiig Hansen







R60/R85/R115 Peter Boy
Peter Boy Design : 




Tavolini Cesar van Rodolfo Dordoni 
 Minotti :









 Tio Trilangular van  Chris martin  
Massproductions :







Fat Fat van B&B Italia :







Gitt van Hay:


Uiteindelijk is het geworden:
De Tablo van Normann Copenhagen. Twee kleine tafeltjes (1 wit & 1 zwart) en een grote zwarte. Ben er helemaal bij mee. Besteld via internet en binnen 3 dagen in huis ! Maar ja, smaken verschillen ; commentaar van middelste op het grote zwarte exemplaar: " leuke bakplaat, kun je daar ook pizza's op maken ?"

1 opmerking: